Deze pagina uit de hoofdsite heb ik in maart 2012 verhuisd naar de schaduwsite. Deze pagina stamt uit de begintijd van het project en is ook opgezet als een menu-pagina en niet als een bericht. Dat kan helaas niet meer gewijzigd worden, en een plaats in het menu verdient deze pagina nu ook weer niet. Zeker niet nu ik wat meer ruimte wil scheppen voor het ECT-registratie proces.

Hierbij voor archieffunctie de oorspronkelijke tekst:
 
Graag verzamel ik een groep mensen die niet bereid zijn om te accepteren dat ze een nagenoeg ongeneeslijke hersenziekte zouden hebben die de naam 'schizofrenie' draagt.

Het uitgangspunt van deze site is dat het mogelijk is om je geest te scherpen op een zodanige wijze dat je in staat bent om krachten in jezelf te activeren om meer helderheid te verkrijgen over de redenen waardoor de psychoses en de waanbeelden zijn ontstaan. Door inzicht en de durf om deze mogelijke oorzaken onder ogen te komen verdwijnt ook de reden voor de psychotische ervaringen.

Zodra je echter gaat accepteren dat je een ongeneeslijke hersenziekte hebt wordt het nagenoeg onmogelijk om hier zelfstandig door training van je geestkracht iets aan te wijzigen. Immers een hersenziekte is onomkeerbaar zoals diabetes ook niet te veranderen is door het sterken van je geest.

De eerste stap naar herstel is binnen deze visie dan ook het weigeren te accepteren van dit cluster aan verschijnselen dat schizofrenie wordt genoemd als een biologisch aantoonbare ziekte.

Zodra je gelooft dat je zelf bij machte bent volledig te herstellen door begrip van de oorzaken kan het proces ook pas echt beginnen.

Voel je je aangesproken tot deze benadering meld je dan aan bij de 'Ik weiger te accepteren dat ik een chronische hersenziekte heb die Schizofrenie wordt genoemd'-lijst. Je kunt dat doen door een mailtje te sturen naar waterput.

De mensen op deze lijst kunnen dan meedenken met het ontwikkelen van manieren om naar volledig herstel toe te werken door het leren begrijpen van de psychose en niet door het chronisch te onderdrukken. Hierbij is het wel aan te raden mensen te hebben die in staat zijn psychsoses inhoudelijk te begeleiden en te vertalen (zie hiervoor bijvoorbeeld het artikel Overbelast Vertaalcentrum en Psychose: Vriend in Vermomming).

Sinds juni 2009 is er voorzichtig een begin gemaakt met het opzetten van een 'psychosebegeleidersnetwerk'. Je kunt daarover meer lezen op de pagina 'Ontwikkelen van een Psychosebegeleidersnetwerk - de eerste stappen'.

Laat van je horen!