Hierbij het inmiddels vierde deel uit de serie van ervaringen, geschreven door Q. De andere delen kun je hier vinden:

deel 1: Succesvol Afbouwverhaal (december 2009)
deel 2: Terugval na Afbouw en Wederafbouwwens (augustus 2010)
deel 3: Medicijnafbouwwens wordt weer werkelijkheid (september 2010)

Ik wil ook andere lezers stimuleren om hun ervaringen met afbouwen te delen. Ook het vinden van andere manieren om medicatie-arm of medicatievrij om te gaan met de uitdagingen die bij een psychose horen, plaats ik graag.

Hieronder de update van Q:

"Mijn laatste artikel dat ik voor deze website geschreven heb dateert alweer van november 2010. In de tussentijd is er alweer een heleboel gebeurt. Ik heb alweer  een tweetal verwarde periodes en de daarbij horende opnames achter de rug. Ik gebruik nog steeds medicatie maar ik heb ook nog een andere oplossing gevonden om de verwarde periodes voor te blijven.

Ik zit nu heel erg goed in mijn lijf en de malende gedachten die af en toe de kop op staken zijn helemaal verdwenen. Dit malen en het daaruit voortvloeiende slecht tot bijna niets meer slapen zijn bij mij een aanleiding tot het doorslaan naar depressieve periodes. Als een van deze periodes heftig genoeg was dan volgde er een psychose die ik zelf niet meer oplossen kon. Tenminste dat heb ik altijd gedacht. Nu weet ik wel beter.

Mijn laatste depressieve psychose en de daarbij horende opname in een GGZ-instelling was voor mij de aanleiding om zelf weer de regie in handen te nemen. Wat is er gebeurt?

Na ongeveer een drietal weken van de opname kreeg op een zondagsnacht een heldere ingeving. Ik moest de negatieve entiteiten zelf verwijderen met behulp van Reiki. (Dit heb ik geleerd van mijn Reiki-leraar bij wie ik mijn inwijdingen gehad heb.) Dit heb ik die zondagnacht dus gedaan en ik knapte daarna zienderogen op. Ongeveer anderhalf week later werd ik ontslagen uit de GGZ-instelling.

Ik voelde op een gegeven moment aan wanneer het tijd was om iets aan de entiteiten te doen die ik steeds maar weer binnenhaalde. Als ik ergens kwam waar veel mensen kwamen of waar een negatieve sfeer hing dan kon je er vanuit gaan dat ik weer een raar gevoel in mijn onderbuik kreeg. Dit was iedere keer weer het sein dat ik er zelf weer iets aan moest doen.  Op dit moment heb ik dat probleem niet meer. Hoe is dat zo gekomen?

Nu weet ik dat ikzelf steeds maar weer die negatieve energie├źn riep en daarna binnenhaalde. Dat gebeurt nu niet meer. Ik ben op een gegeven moment in contact gekomen met Tom Stoekenbroek (www.naturalcare.nl, Ik heb de goedkeuring om zijn naam te gebruiken) Hij heeft mij naar een nieuwe positievere periode van mijn leven begeleid. Wat heeft hij voor mij gedaan?

Ten eerste heeft hij er samen met mij voor gezorgd dat het entiteitenprobleem tot het verleden behoort.  Er bevinden zich in mijn leefomgeving geen negatieve energie├źn meer en hij heeft ervoor gezorgd dat mijn leefomgeving op een hoger energieniveau is gekomen. Hierdoor slaap ik veel beter en is het malen in het hoofd tot het verleden gaan behoren. Ons hele gezin profiteert ditmaal helemaal mee. Door het project dat Tom gedraaid heeft is mijn gezin op een hoger energieniveau gekomen.

Doordat ik nu op een hoger energieniveau ben zijn mijn gedachten veel rustiger en ben ik veel zekerder van mezelf. Op dit moment spelen er een paar levensveranderende dingen in mijn leven waardoor ik vroeger door kon slaan naar de verkeerde kant. Nu is dat voor mij helemaal geen probleem omdat ik er anders mee omga. Dit brengt een groot gevoel van zekerheid en rust in mijn leven zodat ik de toekomst erg positief inzie.

Groeten,
Q
"