Liane (in Het Placebo-effect van AntipsychoticaHoi…Placebo-effect. Hier heb ik het met Sharon over gehad, voordat dit artikel is geplaatst. Na mijn ervaring, geheel zonder medicatie, houd ik zeker rekening met een placebo-effect. Wat passend is, wat ik over mediactie heb begrepen, is dat wanneer je ze inneemt vast is gesteld, dat ze vrij direct door de bloed-brein barriere heen gaan, en invloed uitoefenen op de chemie in de hersenen. Echter de symptomen verdwijnen pas na ongeveer 4 weken. Dat zijn mijn inziens nog al opmerkelijke gegevens! Zie mijn ervaring, ook zo’n 4 weken. Ik vertrouwde op mezelf … en had zodoende mogelijk geen placebo-pilletje nodig. Dat mensen het vertrouwen in herstel koppelen aan het met zorg toegediende pillteje … lijkt me een reële optie (vervolg)

Sharon (in Het Placebo-effect van AntipsychoticaHey Liane, Wat jij je afvraagt m.b.t. dopamine remmers en dergelijke, heb ik recentelijk eens nader onder de loep genomen. Misschien dat ik het in de nabije toekomst eens wat nader kan toelichten hier op de site. Placebo, placebo…. tja.  Hier is zó enorm veel documentatie over en het is zo ontzettend ‘obvious’ wanneer je je er daadwerkelijk in verdiept. Ik ben bezig in het boek van Bruce Lipton en heb de film zoals in het artikel genoemd bekeken (lees meer).

 
Anja (in Psycho-Educatie: Verspreiding van Geestverlammende InformatieMet alle respect, ik vind dat er hier op bijna complot-theorie-achtige manier wordt geschreven over psycho-educatie e.d.  Ik heb zelf een psychose gehad en benader dit vanuit een geesteswetenschappelijk kader. 

 Tegelijkertijd heb ik echter psycho-educatie gevolgd via het Riagg en ik kan niet anders zeggen dan dat er op een integere manier informatie werd gegeven over hoe je om kunt gaan met de verschijnselen. 

Dus hoe je er in je eigen leven beter mee om zou kunnen gaan om te voorkomen dát je juist ergens belandt waar je niet wilt zijn.  
Ik heb de psycho-educatie ervaren als een uiterst positieve bijdrage in mijn ontwikkelingsproces, ongeacht welke vorm van psychose je hebt gehad (een desintegrerende of een integratieve) (lees meer)

Sharon (in Afkicken van MedicatieDag Arnoud, Je geeft aan niet te geloven dat je aan een ziekte lijdt maar wel dat je een gedragsstoornis hebt. (?) Ik kan je aanraden ‘De vijf vereisten van verandering’ eens te lezen hier elders op de site.

John Breeding heeft het kernachtig uitgedrukt. Zijn boek ‘The Necessity of Madness and Unprodictivity’ heeft mij in ieder geval zeer zeker geholpen. Het is helaas (nog?) niet vertaald. Misschien is er een taak weggelegd voor iemand om dit eens te doen. (lees meer)


Sharon (in Psycho-Educatie: Verspreiding van Geestverlammende InformatieDag Anja, Bedankt voor je mening.

Volgens mij gaat het erom mensen de vrije keus te laten om te beslissen wat ze met hun lichaam en geest doen.
En deze beslissing niet (al dan niet onder dwang) uit handen te geven. We zijn allemaal vrij in onze keuzes (dat hoop ik althans) en als iemand ervoor kiest psycho-educatie te volgen, is dat hartstikke mooi. Zeker als die persoon dit als zeer heilzaam en leerzaam ervaart. (lees meer)