Psychose Anders 2

Browsing Archive: March, 2012

Over Bewuste Geneeskunde

Posted by Psychose Anders on Friday, March 30, 2012, In : Boeken 

Soms heb je een boek in de hand waarin zulke mooie dingen staan dat je ze wilt delen met andere mensen. In dit geval heeft het onderwerp ook zeker een duidelijk raakvlak met het Psychose Anders Project. Hieronder volgt een citaat uit het boek van Gill Edwards, Bewustzijn als medicijn die op een inspirerende wijze de ondertitel van het project, namelijk 'een geestelijke benadering' verheldert.


"Onderzoek binnen de psychosomatische geneeskunde heeft ons al decennialang laten zien dat de geest he...
Continue reading ...
 

Anekdote over Bep die geregeld aan de 'Elektrocutie' gaat

Posted by Psychose Anders on Sunday, March 25, 2012, In : ECT-zaken 

In een column in het blad 'Psy' van Manon Gosselink wordt een beeld geschetst van wat je wel een 'draaideurpatiënt' zou kunnen noemen. Mevrouw Gosselink haalt een 'Bep' aan die al meerdere keren opgenomen is geweest. Ze beschrijft hoe ze zo binnenkomt op de afdeling: "Jaaa - Bep is er weer! ....Ik moet weer aan de elektrocutie!", waarna Manon Gosselink schrijft: "Na drie weken elektroconvulsieve therapie zit Bep inderdaad weer vrolijk in de huiskamer pastelkleurige babytruitjes te breien"

Van...
Continue reading ...
 

Dominee Gremdaat: "En als een arts je een ziekte aanpraat, denk dan 'ja, zeg, sodemieter op, je zult er wel belang bij hebben'"

Posted by Psychose Anders on Saturday, March 24, 2012, In : Videos 

Continue reading ...
 

Gratis Bijeenkomst over Psychoses Tijdens Week van Psychiatrie 2012

Posted by Psychose Anders on Saturday, March 24, 2012, In : Aankondigingen 

De week van 26-31 maart is de week van de psychiatrie. Op donderdag 29 maart, 14:00 uur organiseert is er een gratis toegankelijke middag over psychose in Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht. Daar zal onder andere Egbert Tellegen spreken. Hij is eerste auteur van het boek “Tegen de tijdgeest – terugzien op een psychose.” De tekst van de achterflap is:

“Is er sprake van een psychose, dan staan patiënt én behandelaar voor een keuze: onderdrukken of verkennen. De gangbare opvatting ...


Continue reading ...
 

Weiger Schizofrenie Lijst

Posted by Psychose Anders on Sunday, March 18, 2012, In : Archief 

Deze pagina uit de hoofdsite heb ik in maart 2012 verhuisd naar de schaduwsite. Deze pagina stamt uit de begintijd van het project en is ook opgezet als een menu-pagina en niet als een bericht. Dat kan helaas niet meer gewijzigd worden, en een plaats in het menu verdient deze pagina nu ook weer niet. Zeker niet nu ik wat meer ruimte wil scheppen voor het ECT-registratie proces.

Hierbij voor archieffunctie de oorspronkelijke tekst:
 
Graag verzamel ik een groep mensen die niet bereid zijn om te a...


Continue reading ...
 
 
blog comments powered by Disqus

Tags

Make a Free Website with Yola.